Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εκτελούνται βολές



Εκτελούνται βολές
….στον Κορινό

Προτίμησε τη διαιτησία
     1.     Συμμετείχε, ίσα-ίσα για να μας στεναχωρήσει που δεν ήρθε στην Κατερίνη, ο Παναγιώτης Στεφανίδης στο Τουρνουά Beach Handball στον Κορινό. Ο αθλητής μας επέλεξε να διαιτητεύσει στον γειτονικό Κορινό προσθέτοντας λίγο περισσότερο χώμα στο λόφο ώστε να αναρριχηθούν ευκολότερα στην Ευρώπη τα μέλη της Επιτροπής της Ο.Χ.Ε. Με σημαντικές επιδόσεις στη Δισκοβολία και τη Σφαιροβολία στην πρόσφατη Ημερίδα του Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ.  ο Στεφανίδης είχε μάλλον εξασφαλισμένο το μετάλλιο στην κατηγορία του στο Πανελλήνιο. Ελπίζουμε να τον δούμε στην Αλεξανδρούπολη τον Αύγουστο. 

…στην Κατερίνη

    
Και τρακτέρ επιστρατεύτηκαν
      2. Η Διοίκηση του Σταδίου της Κατερίνης διατηρεί γενικώς σε καλή κατάσταση το γήπεδο (και λόγω της διοργάνωσης Κ-19 της
UEFA τον Ιούλιο), εντούτοις, εγκατέλειψε τον χώρο των ρίψεων και τη βαλβίδα της Δισκοβολίας. Έτσι, οι διοργανωτές του Πανελληνίου Παλαιμάχων επιστράτευσαν τρακτέρ και στρώματα γυμναστικής για να την συμμαζέψουν κάπως.


Έβδομος και καταιδρωμένος
.                        3. Χαμηλές επιδόσεις και θέσεις για τους αθλητές μας στη Δισκοβολία όπου δώσαμε τα ρέστα μας με τη συμμετοχή οκτώ ριπτών. Εκτός από τον εμφανή λόγο για τις χαμηλές επιδόσεις (απροπόνητοι γαρ) μας επηρέασε και η εκτίναξη στα ύψη του ανταγωνισμού καθώς κάθε ηλικιακή κατηγορία είχε τουλάχιστον 7-8 συμμετοχές. Έτσι ο Γιάννης Μπαχάς, που πέρσι πήρε «αβρόχοις ποσί» (αφού αγωνίστηκε μόνος του) το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία με επίδοση 25 μέτρα, φέτος βγήκε έβδομος και καταϊδρωμένος (από την αφόρητη ζέστη).
               
Ο "χρυσοθήρας" μας
   4. 
Από την άλλη, ο ικανότατος «χρηματιστής των μεταλλίων» Γιώργος Γεωργούδης, πέτυχε και πάλι διάνα με τη συμμετοχή του στη Σφυροβολία όπου κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής μας Σαββίδης από τις Σέρρες, με επίδοση μέσα στις 50 καλύτερες όλων των εποχών (την οποία κατέγραψε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων!!!) δεν κατέβηκε τελικώς στους αγώνες και μας στέρησε από την περηφάνια ενός ακόμη αδιαμφισβήτητου χρυσού. Παρά την απαξίωση που δέχθηκε ο Σύλλογος μας «Ελλάνιος Ζευς» Καλαμαριάς, διαπιστώσαμε πως ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δεν απαξίωσε να καταγράψει ένα ρεκόρ που σημειώθηκε σε αγώνες Παλαιμάχων.
Διατροφή με πρωτείνες
                    5. Η πολύ καλή «προθέρμανση» του Παντελή Παρουσινά που ενισχύθηκε με την κατανάλωση ζωϊκής πρωτεϊνης πριν το αγώνισμα της Σφαιροβολίας, τον οδήγησε στο πρώτο του μετάλλιο (τρίτο) της μέχρι σήμερα καριέρας του. Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Πανελλήνιο αποζημιώθηκε για την επιμονή του. Μάλιστα, φρόντισε ώστε μέσω Skype  να ενημερώσει και τα πεθερικά του στη μακρινή Ρωσία.
               6. Πολλούς πόντους χαμηλότερα από τη Βαλκανιάδα της Λάρισας αλλά πάλι με μετάλλιο ο «λύκος της Wall Street» Γιώργος Γεωργούδης στο Άλμα επί Κοντώ. Όπως και να  έχει πάντα αισθανόμαστε δέος μπροστά στον «άθλο» του άλτη που περνάει τον πήχη με το κοντάρι, έστω και αν πρόκειται για το 1.70 μ. που έδωσε το αργυρό μετάλλιο στον Πρόεδρο μας. Ο ίδιος στα πλαίσια της απάντησης του στους επικριτές της ομάδας μας δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες από την πολυετή διαδρομή του στο Στίβο και το αγώνισμα. Πιστεύουμε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας ζητάει "πιστοποιητικό βετερανοσύνης" και ο Πρόεδρος μας μπορεί κάλλιστα να τους αγνοήσει. 




                  
Με την πρωταθλήτρια από τη Δράμα
   7. 
Ο 5ος παγκόσμιος πρωταθλητής του Μαραθωνίου στη Σεούλ, ο πλωτάρχης ε.α. Τάσος Ψαθάς διάλεξε διστακτικά και διερευνητικά το αγώνισμα ταχύτητας των 100 μέτρων, με ισχνή επίδοση. Το αγώνισμα αν και ταιριαστό για τον Αντώνη Γρέγο λόγω της σωματοδομής του και της μη άψογης φυσικής του κατάστασης δεν ήταν το ίδιο και για τον Ψαθά. Τώρα που έμαθε θα κάνει καλύτερες επιλογές. Ο Ψαθάς με τα «πολλά μποφώρ» (όπως λέει και κάποια φίλαθλος μας), δεν έπαψε να μας παροτρύνει να «οργανωθούμε». Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του και τις έστω και όψιμες προτάσεις του και τον περιμένουμε και στο μέλλον. 
Πήγαν και άλλοι βουλευτές;
                        8. Ενθουσιάστηκε με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη διοργάνωση, ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Β.Α.Σ. και συζήτησε μαζί του με θέρμη για το όραμά του για το Κίνημα. Ο Αντώνης Γρέγος ήταν και ο χορηγός της για πρώτη φορά ενιαίας εμφάνισης μας και τον ευχαριστούμε για την τιμή και τη βοήθεια.



                
Απογοήτευση από τη φόρμα
9. Δεν περίσσεψαν διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες καθώς οι διοργανωτές προέβλεψαν δίπλωμα και μετάλλιο μόνο για τους τρεις πρώτους. Το θεωρούμε αδικαιολόγητο καθώς η μόνη ανάμνηση κάποιου, που δεν διακρίθηκε,  από τη διοργάνωση έμειναν οι φωτογραφίες (αν έβγαλε). Πολλοί ήταν και όσοι αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν ότι η φόρμα που παρήγγειλλαν ήταν μέτριας ποιότητας τελείως αντίθετη από την τιμή της (30 ευρώ).  Μην κάψετε τον ζήλο των παλαιμάχων με την υπερεκμετάλλευση τους, όπως κάνει η Κ.Ο.Ε. και άλλες Ομοσπονδίες.
                       
Κάτω από τον Όλυμπο
10. 
Κάτω από τον Όλυμπο έτρεξε ο «Έλληνας Θεός» (όπως τον αποκαλούν κάποιοι) ο γυμναστής Γιάννης Γεωργόπουλος,  η γειτνίαση όμως με το «σπίτι» του δεν τον βοήθησε ώστε να ανταγωνιστεί τους πολύ καλούς αθλητές που πήραν μέρος στα 1500 και 5000 μέτρα. Αν και με καλή φυσική κατάσταση όλοι οι δρόμοι είχαν υψηλό ανταγωνισμό και ο Γιάννης δεν μπόρεσε να διακριθεί. Περιμένουμε ρεπορτάζ από την περιήγηση του στην Ίμβρο.
Η άτυχη πρωταθλήτρια
                           11. Αποκτήσαμε σύνδεση με το Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ. και έναν από τους 49 αθλητές του πρωταθλητή συμπολίτη μας. Γνωρίσαμε τη γυμνάστρια Κρυσταλλία Αθανασοπούλου που υπήρξε άτυχη καθώς τραυματίστηκε στο Άλμα σε Μήκος και δεν αγωνίστηκε. Μας δελεάζει η προοπτική να έλξουμε αθλήτριες αφού μετά την μεταγραφή της πρωταθλήτριας μας Τζένης Παπαθεοδώρου και την αποχώρηση της Άννα Ρίτα Νταλ Γκαλ, η ομάδα μας στερείται αθλητριών.
Κυριακού και Γκάρης
                           12. Δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για την επίδοση του και τις πρωτιές του στους δρόμους ο δάσκαλος Σάκης Κυριακού που εμφανίστηκε πανέτοιμος και κατέπληξε.  Είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της κατηγορίας του στα αγωνίσματα που παίρνει μέρος. Ο τωρινός του σύλλογος, ο «Απόλλωνας» Καλαμαριάς  (ήταν αθλητής του Ελλανίου Διός) γνωρίζει τις επιδόσεις του  στους Παλαιμάχους, και εάν ναι , πως τον τιμάει;
Τελευταίος και ασθμαίνων
                       13. Ανάμεσα στην τελευταία (στα 400 μέτρα) και στην προτελευταία θέση (στα 200) κυμάνθηκε η θέση του Γιάννη Μπαχά. Η θέση του ήταν ανάλογη του βάρους του καθώς πέρασε μόλις τον βαρύτερο συναθλητή του στα 200, ο οποίος και εγκατέλειψε. Όπως όμως πάντα όλοι οι αθλητές μας τερμάτισε τις κούρσες του.




                      
Έχουμε και εμεις πρωταθλητή
          14.
Η έπαρση και η αλαζονεία παρείσφρησε και στο Κίνημα των Παλαιμάχων και κάποιοι φαίνεται πως προτιμούν να αγωνίζονται μόνοι τους, όπως μέχρι σήμερα, και ζητούν «πιστοποιητικά βετερανοσύνης» (αν κάποιος είχε επιδόσεις και ως νέος αθλητής). Κάποιοι άλλοι μας παροτρύνουν «να φύγουμε, να πάμε αλλού», σε παιδότοπους και παιδικές χαρές. Η νοοτροπία αυτή που κατάντησε τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «ντεκόρ για γουέστερν» (με κτήρια προσόψεις) και είναι αυτή που έφερε ως «πρόσφυγες» όλους αυτούς τους, αξιόλογους και μη, αθλητές στις διοργανώσεις των βετεράνων, η ίδια αυτή νοοτροπία είναι ικανή να αφυδατώσει και να εξανεμίσει τα κέρδη που συσσώρευσε η άοκνη προσπάθεια της Ομοσπονδίας και των ίδιων των Παλαιμάχων, έως σήμερα. Δεν θυμάμαι τον Πρωταθλητή  Λάμπρο Παπακώστα να απαξιώνει την επίδοση μου στο άλμα σε ύψος το 2014 ή την Άννα Βερούλη να αποθαρρύνει τους ακοντιστές που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον σύζυγό της. Κάθε άλλο!!! 
         
Οι αθλητές του "Δία" Αθηνών
      Από πού λοιπόν, αντλείς «συναθλητή» αυτή την έπαρση; Ας μην καταντήσουμε τις διοργανώσεις των βετεράνων ένα «μαγγανοπήγαδο» όπου από χρονιά σε χρονιά θα διώχνουμε όσους με κόπο προσελκύουμε. Εξάλλου, «ο Έλληνας είναι ένα παιδί που παίζει αιώνια» και δεν βλέπω κανένα κακό στην παιδική χαρά, όπου θέλεις να μας στείλεις.
Δεν γράφω άλλο, έριξα τις βολές μου και ας μην πέρασα στους οκτώ (έτσι και αλλιώς είμαστε συνήθως 3-4).
Γιάννης Μπαχάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: