Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Στον ουρανό της Δράμας πετάξαμε τα ακόντια μας εφέτος.

    Καλά που υπάρχουν και αυτοί οι αγώνες και πέρνουμε και κανένα κύπελλο.
   Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης έδωσε ηχηρό παρών στους αγώνες Ρίψεων που διοργανώνει ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Λευκογείων Δράμας «Ο Εύξεινος Πόντος» και ο Δήμος Δράμας στον οικισμό του Αγίου Σάββα και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στίβο που ετοίμασε ο Βασίλης Κυριακίδης για τους αθλητές που τιμούν το Φεστιβάλ του όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά οι Αγώνες περιλαμβάνονται και φέτος στις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Την αποστολή μας αποτελέσαν οι Γιώργος Γεωργούδης, Κώστας Ορφανίδης και Γιάννης Μπαχάς οι οποίοι αγωνίστηκαν στις ρίψεις, ενώ ο μόνος δρομέας μας ο Θανάσης Γεωργίου επέλεξε τα «Τρίτσεια» στην Αθήνα και διακρίθηκε στο αγώνισμα των 3000 μέτρων Βάδην όπου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Οι ρίπτες μας αγωνίστηκαν σε τρία αγωνίσματα, τη Σφαιροβολία, τη Δισκοβολία και τον Ακοντισμό και έδρεψαν 4 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό !!! Αναλυτικά:
    Επιστρέφοντας γεμάτος έπαθλα στη γενέτειρα του, Καλαμαριά.
   Στη Σφαιροβολία οι δύο αθλητές μας στην κατηγορία των 40-44 ετών, Γιάννης Μπαχάς και Κώστας Ορφανίδης έριξαν βολή αμέσως μόλις έφθασαν στον χώρο των αγώνων και σε μια βαλβίδα με σημαντικές ελλείψεις που κάλυπταν όμως η προθυμία και η διάθεση για βοήθεια των διοργανωτών. Ο Κώστας Ορφανίδης πήρε φέτος την εκδίκηση του νικώντας στην τελευταία του προσπάθεια τον Μπαχά με βολή στα 8.20 που του έδωσε και το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Μπαχάς με 7.80 περιορίστηκε στο αργυρό.
    Ο δισκοβόλος μας Γεωργούδης με κατασκοπικά γυαλιά για να αποφύγει τους δημοσιογράφους. 
   Δισκοβολία: Στην κατηγορία των 40-44 ετών ο Ορφανίδης κατέκτησε το δεύτερο του χρυσό μετάλλιο με χαμηλή επίδοση, αλλά χωρίς σημαντικό ανταγωνισμό, στα 16 μέτρα. Στην επόμενη κατηγορία 45-49 ετών ο Γιώργος Γεωργούδης έκανε την επίδοση που του χάρισε και το χρυσό στα 19.18.
     Στον ακοντισμό έριξε βολή και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με τη "γείτονα".
   Ακοντισμός: Δύο χρυσά και εδώ για τον Σύλλογο μας, με τον Γιάννη Μπαχά στην κατηγορία του με επίδοση 19.51 και τον Γιώργο Γεωργούδη που εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές του αγώνα με την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρέθηκε και την εξαιρετική επίδοση του, που του έδωσε και το χρυσό, με 25.87.

    Ο Ορφανίδης σάρωσε τα έπαθλα, που τέλειωσαν πρόωρα και οι διοργανωτές τα χρωστάνε.
   Οι διοργανωτές παρέθεσαν αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες το οποίο προετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και αμέσως μετά ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων.

    Και σε αυτό το αγώνισμα διακριθήκαμε.
   Η ομάδα των «αειμάχων» αθλητών μας ετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί στην Κω τον Ιούνιο αλλά και θα αγωνιστεί στις διοργανώσεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ που ακολουθούν το επόμενο διάστημα. Το Σάββατο 28/5 με την ομάδα του "Ελλάνιου Ζευς" Καλαμαριάς θα αγωνιστούν στα «Χειμωνίδεια» στο Καυταντζόγλειο, ο Κώστας Ορφανίδης στη Δισκοβολία και ο παίδας Δημήτρης Κόπανος στον Δρόμο των 100 μέτρων.
    Ο Γεωργούδης ζήτησε και τη συνδρομή της Εκκλησίας, αλλιώς δεν εξηγείται η επίδοση του.
   Οι σταθμοί του ταξιδιού που αρχίσαμε πέρσι αυξάνονται και το κάνουν συναρπαστικό. Νευροκόπι, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη (ξανά και ξανά), Δράμα, Κως (σύντομα). Επιβιβαστείτε και εσείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: