Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΨΕΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ακόμη έναν σύλλογο βάλαμε σε κίνηση, πλέον ιδρύουμε και λειτουργούμε δύο με τρεις τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα, αυτή τη φορά με σκοπό να καθοδηγήσουμε προς τα εκεί όλο το αθλητικό δυναμικό μας στις ηλικίες άνω των 34 ετών: τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχρονικών Αθλητών Θεσσαλονίκης. Το σωματείο εμπνεύστηκε και δημιούργησε το 2008 ο ακτιβιστής του «Παλαιμαχικού Κινήματος» Γιώργος Γεωργούδης και εντάχθηκε ήδη στη δύναμη των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου. Με φορέα πλέον τον παραπάνω σύλλογο καλούμε όλους τους αθλητές των συλλόγων μας (αλλά και των άλλων) να ενταχθούν, είτε αγωνίζονται και στις επίσημες διοργανώσεις των αθλημάτων τους, όπως στην Καλαθοσφαίριση που δεν έχει αποκλεισμούς, είτε έχουν εκπαραθυρωθεί με άμεσο και αυταρχικό τρόπο, όπως στην Αντιπτέριση όπου το όριο των 34 ετών έδωσε την χαριστική βολή στο ίδιο το άθλημα, είτε τέλος με έμμεσο και χυδαίο τρόπο όπως στην Πετοσφαίριση όπου οι άνω των 34 φορολογούνται επαχθώς υποχρεούμενοι να καταβάλουν 50€ για την ετήσια ανανέωση των δελτίων τους. Καλούμε λοιπόν όλους τους παραπάνω να αγωνιστούν με το όνομά μας σε κάθε διοργάνωση «αειμάχων» όλων των αθλημάτων παράλληλα με τον ανένδοτο αγώνα που θα συνεχίζουμε να δίνουμε μαζί τους για την κατάργηση κάθε ηλικιακού ή άλλου περιορισμού και ορίου ή την επιβολή οικονομικών ή άλλων όρων.
Πρώτη δραστηριότητα του νεοσύστατου συλλόγου μας ήταν η συμμετοχή μας στους «Αγώνες Ρίψεων Εις μνήμην Ελισσάβετ Κυριακίδου» που διοργάνωσε ο Α.Σ. Πάλης Κάτω Νευροκοπίου στην ακριτική πόλη στις 17 Μαϊου 2009. Οι τέσσερεις αθλητές μας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και με τις επιδόσεις τους καθώς ο φαρμακοποιός Κώστας Ζέρβας τερμάτισε σε πολύ καλή θέση στον Δρόμο Τιμής των 12.000 μ. για την Ποντιακή Γενοκτονία ενώ οι γυμναστές Γιάννης Μπαχάς κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία 40-44 ετών στο αγώνισμα του Τετράθλου Ρίψεων (σφαιροβολία, δισκοβολία, ακοντισμός και σφυροβολία) με δεύτερο τον Κώστα Ορφανίδη που αν και τραυματίστηκε στη δισκοβολία κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις. Επίσης ο Πρόεδρος μας δικηγόρος Γιώργος Γεωργούδης πρώτευσε στην κατηγορία 45-50 ετών. Αρχηγός της αποστολής ήταν η εκπαιδευτικός Μαρία Αβραμίδου η οποία και ρύθμισε στην εντέλεια κάθε ζήτημα που προέκυψε। Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα που παρέθεσαν οι διοργανωτές στο χωριό Λευκόγεια.
Να σημειώσουμε πως ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δεν θέτει ηλικιακά όρια στη συμμετοχή στις επίσημες διοργανώσεις του. Κάθε αθλητής κάτοχος δελτίου αθλητικής ιδιότητας μπορεί να αγωνιστεί σε αυτές διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα στη συμμετοχή και στους αγώνες βετεράνων. Ας ακολουθήσουν και οι φορείς των άλλων αθλημάτων το παράδειγμα του Οργανισμού γεννήτορα όλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: